Bon Logg
22 mars 2007
god äcklig ugnspannkaka
Herr F gör himla god ugnspannkaka. "Det är så himla enkelt" säger han. En kväll tänkte jag, kan han så kan jag och satte igång med att göra ugnspannkaka för första gången i livet.

Av någon outgrundlig anledning kom jag på idén att försöka vara "nyttig". Inte använda mer fett än baconet gav i långpannan. Ersätta vanligt mjöl med 50-50 grahams och dinkelvete. Ha lite bakpulver för fluffets skull.

Jo jävlar. Resultatet blev riktigt äckligt. Platt, tråkigt och en långpanna som aldrig nånsin blir sig själv lik igen.

Av än mer outgrundlig anledning bestämde sig E för att frysa in resterna, på pin tji får jag förmoda. I måndags tinade jag upp ena delen bara för att konstatera att det om möjligt blir ännu äckligare med mikrovärmd äcklig ugnspannkaka.

Skam den som ger sig. Idag fick jag min hämnd. Jag tänkte som så att det inte var något fel på råvarorna i pannkakan. Bara på min nyttighetsambition. Så;

God äcklig ugnspannkaka
  • Tina infryst, platt, stabbig och ganska motbjudande ugnspannkaka
  • Skär pannkakan i 2cm stora kuber
  • Hetta upp en stekpanna ordentligt, smält 50g (eller varför inte 100g?) smör.
  • Stek pannkakskuberna frasiga och sockra i pannan då och då så att det blir en härligt karamelliserad yta.
  • Avnjut med lingonsylt och en Nils Oscar Kalasöl. Känn triumfen.
Comments:
Ja, låt fett och socker segra :D!
 
Jag lagar just din bolognese fast med viss modifikation, mycket kul att prova detta recept och jättebra att du gjort om receptet till ett genomförbart projekt. Modifikationen består i rimmat fläsk istället för bacon, rotselleri istället för stjälk och pga missförstånd ( mellan mig och inköparen) rött vin istället för vitt, vi får se vad detta leder till. Bästa tipset tror jag dock är att äta middagen efter 1 timme istället för tre, vi är hungriga.

Nu önskar jag bara: lite mer frekvent uppdatering!
 
Anna: Roligt, hoppas det smakade! Jag lovar att försöka bättra mig med uppdateringarna. Har precis varit på nätlös semester så just nu har jag det att skylla på iallafall. :)
 
Låter fantstiskt. Liksom hi-tech, lo-tecj i kombo. Ska testas!
 
Kul skrivet!
 
Skicka en kommentar<< Home
Mat, vin, foto, klättring och åsikter om det mesta.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Sweden
ARKIV
juni 2006 / juli 2006 / augusti 2006 / september 2006 / oktober 2006 / november 2006 / januari 2007 / februari 2007 / mars 2007 / april 2007 / juni 2007 / augusti 2007 / september 2007 / oktober 2007 / november 2007 / december 2007 / februari 2008 / maj 2008 / december 2008 / februari 2009 / januari 2010 / februari 2010 / juni 2011 / oktober 2011 / december 2011 /


RESPEKT
Matälskaren
Vinlusen
Tre tjejjer i köket
Tjuvlyssnat
Finare & Vinare
Nettare e gioia
Frankofilen
Drucket