Bon Logg
24 oktober 2006
brunch @ långbro värdshus
I söndags var jag och E och käkade brunch på Långbro Värdshus.

Lördagens festjäkt med tre partaj på samma kväll satte sina spår och när vi lyckades boka bord på söndagmorgonen till följd av ett sent återbud jublade vi av lycka.

Brunch på Långbro Värdshus visade sig vara en himmelsk upplevelse. Det är buffé med 4 stationer: kallt, varmt, ost och dessert. Det kalla bordet har sill, lax, caesarsallad (med Helt Rätt Dressing), fetaost- o tomatsallad, kräftsallad, italienska skinkor och annat smått och gott. Det varma bjuder på ribs, kycklingvingar, stekt fläsk med äpplen (spontan applåd), champinjonomelett (stående ovation), plättar, ... Ostbordet är en blandning av förträffliga hård-, mjuk-, färsk- och kittostar som kanske inte känns alldeles nödvändiga efter all annan mat. Desserten bjuder på moccapannacotta, morotskakor, fruktsallad.

Smakerna spänner från det traditionellt svenska, via medelhavet och sen åt båda hållen med både asiatiska och amerikanska influenser. Faten är små och fylls på konstant med nylagat - inget som ligger och sunkar ihop under en värmelampa. Råvarorna är helt perfekta. Fräscht och så gott att ögonen tåras.

Brunchen går loss på cirkalisa 230 kronor. Lite saftigt, men å andra sidan får man en brunchupplevelse som inte går av för hackor. Jag sätter en slant på att denna är den bästa i Sverige - motbevisa mig gärna.


För övrigt gick jag igenom notan för oaxen i helgen. Deras kranvatten kostar 30kr per skalle. Ödmjukt.
Comments:
Åh, hur var ribsen?
Och ceasarsallad med Rätt dressing dessutom ;). Var salladen i stort rätt också?
 
Ribsen var helt perfekta. Saftiga med suverän konsistens. Blänkte i sin gryta likt en tävlingsrätt från Ribs-VM.

Ja, jag tycker salladen i stort var rätt också. Krispiga krutoner, krunch i salladen. Men jag vet att detta är minerad mark i matbloggosfären. Så en brasklapp: salladen var perfekt för mig. Dressingen Helt Rätt för alla däremot. :-)
 
Coolt :)! Jag letar fortfarande efter ett bra ribrecept. Jag är ingen grillmänniska av diverse anledningar annat än att grilla i ugnen. Börjar tro på att man ska koka dem innan man grillar.

Ceasarsallad är minerad mark. Systeryster och jag har olika åsikter om vad som är en Riktig ceasarsallad.

Och apropå det där med vattenpriset på Oaxen. Om man bor i Haninge kommun så behöver man inte lägga pengar på att köpa Bonaqua som tillverkas av Cocacola i Haninge. Det är kommunalt dricksvatten som kolsyras. Är man Haningebo kan man köpa en sodastreamer och kolsyra själv. Voila, bonaquavatten. Tidvis är det en bra mysko värld vi lever i!
 
måste testas!
 
Skicka en kommentar<< Home
Mat, vin, foto, klättring och åsikter om det mesta.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Sweden
ARKIV
juni 2006 / juli 2006 / augusti 2006 / september 2006 / oktober 2006 / november 2006 / januari 2007 / februari 2007 / mars 2007 / april 2007 / juni 2007 / augusti 2007 / september 2007 / oktober 2007 / november 2007 / december 2007 / februari 2008 / maj 2008 / december 2008 / februari 2009 / januari 2010 / februari 2010 / juni 2011 / oktober 2011 / december 2011 /


RESPEKT
Matälskaren
Vinlusen
Tre tjejjer i köket
Tjuvlyssnat
Finare & Vinare
Nettare e gioia
Frankofilen
Drucket