I söndags var jag och E och käkade brunch på
Långbro Värdshus.
Lördagens festjäkt med tre partaj på samma kväll satte sina spår och när vi lyckades boka bord på söndagmorgonen till följd av ett sent återbud jublade vi av lycka.
Brunch på Långbro Värdshus visade sig vara en himmelsk upplevelse. Det är buffé med 4 stationer: kallt, varmt, ost och dessert. Det kalla bordet har sill, lax, caesarsallad (med Helt Rätt Dressing), fetaost- o tomatsallad, kräftsallad, italienska skinkor och annat smått och gott. Det varma bjuder på ribs, kycklingvingar, stekt fläsk med äpplen (spontan applåd), champinjonomelett (stående ovation), plättar, ... Ostbordet är en blandning av förträffliga hård-, mjuk-, färsk- och kittostar som kanske inte känns alldeles nödvändiga efter all annan mat. Desserten bjuder på moccapannacotta, morotskakor, fruktsallad.
Smakerna spänner från det traditionellt svenska, via medelhavet och sen åt båda hållen med både asiatiska och amerikanska influenser. Faten är små och fylls på konstant med nylagat - inget som ligger och sunkar ihop under en värmelampa. Råvarorna är helt perfekta. Fräscht och så gott att ögonen tåras.
Brunchen går loss på cirkalisa 230 kronor. Lite saftigt, men å andra sidan får man en brunchupplevelse som inte går av för hackor. Jag sätter en slant på att denna är den bästa i Sverige - motbevisa mig
gärna.
För övrigt gick jag igenom notan för oaxen i helgen. Deras kranvatten kostar 30kr per skalle. Ödmjukt.