Bon Logg
31 augusti 2006
Aptit per post
Ah... Bara inom loppet av två dagar har brevbäraren förgyllt min förkylda tillvaro med dels nya numret av Gourmet, dels boken Michel Jamais "Michels Ost & Vin". Nu ska jag läsa på så jag med nyförvärvade kunskaper kan fira ordentligt med t.ex. en Brillat-Savarin med Roséchampagne när smaklökarna kommer igång igen.

Läser i nya numret av Gourmet att det är dags för chefredaktörsbyte. Spännande! I sin sista ledare skriver Jan Nilsson om sitt eget Fallet G - What's cooking Maardam?. Det vore skoj. Jag har ett förslag till Per Styregård; sätt ambitionerna lagom i början - varför inte ett regelbundet "What's cooking Sweden"? Sist jag läste om en nyöppnad krog i Gourmet var när Dining Club öppnade. Det är ett tag sen.

Det är väl inte för mycket begärt av Sveriges särklassigt bästa matnördspublikation att be om att den rapporterar om att Mathias Dahlgren öppnar nytt eller att F12 anställer Paul Svensson? Jag vägrar köpa nån undermålig bullbaksblaska (eller finansskvallerdito för den delen) för att tillgodogöra mig den informationen.
Comments:
Hej,
Ingen annan kommentar än att du har skrivit fel adress till din blogg i presentationen på bloggportalen.se
synd att missa besökare till din trevliga blogg pga det.

//Janne
 
Såg att nye ägaren till Gourmet, plaza-gurun tyckte att tidningen var så bra att man planerade att ge ut den utomlands... hahahahahahahahahahahhohohohohohohahahahah.
Det är till att vara påläst och veta var Gourmet - tidningen alltså, kommer ifrån och var svenska G fått sitt huvud ifrån...
 
Haha roligt! :)
 
Faktiskt är Gourmet väldigt, väldigt olik amerikanska Gourmet. Och har alltid varit. Och loggans utseende beror på ett helt omedvetet plagiat av den tidigare, inte allt för smart, men formbegåvad AD. Hon kände inte ens till att det fanns en amerikansk tidning som hette Gourmet. Pinsamt.

Amerikanska Gourmet är enormt nationell och recepttillvänd. Alltså antitesen till Gourmet. När jag jobbade på Gourmet läste vi inte ens den på redaktionen.

Gourmet gör ett stort misstag om de börjar bevaka svenska krogscenen mer. Pressläggningen är nämligen flera månader och därför har redaktionen aldrig skrivit om nyheter på hemmaplan. Det finns branschtidningar och dagstidningar som gör det bättre. Och eftersom en mycket stor andel av läsarna har dessa tidningar också, skulle de bli pinsamt att Gourmet alltid skulle publicera nyheter sist.
En nyhetsredaktion kräver en helt annan typ av kompetens och en större redaktion. Tidningen har enormt små resurser och att lägga dem på att bevaka något som redan bevakas bra av andra tidningar vore helt enkelt korkat.

En av de få gångerna de försökte sig på att göra en stor grej (av Deville) blev det fel eftersom krogen blev rätt dålig.
Däremot borde Gourmet skaffa sig en blogg för restaurangrejor.

Gourmets styrka har varit att sätta trender och att berätta om vad som kommer att hända, inte att sitta och sammanställa pressmeddelanden eller att lyssna på krogskvaller.

Jag hopppas verkligen att en nye redaktören forsätter att göra sånt som funkat tidigare men gör tidningen liet bredare och varmare.

Jag kan visst förstå idén med en internationell upplaga.
Gourmet var bland de första i internationell press som skrev om
Heston Blumentahl, Gordon Ramsey, baskien, Sydafrika mfl på allvar.
Tyvärr krävs det ett starkare, mer kompetent förlag än Plaza i ryggen.
 
Lisa - En blogg skulle vara ett fullvärdigt alternativ. Det vore helt lysande. Vi får hoppas på det.
 
Lite sent, men låt mig foga några korta kommentarer till Lisas långa och synnerligen – till skillnad från min – initierade!

• När jag gör något jobb för svenska Gourmet i USA är jag alltid otroligt noga med att lite distanserande förklara att det absolut inte är den de känner som [amerikanska] Gourmet. Som Lisa skriver är det helt olika tidningar. Amerikanska Gourmet är mer som svenska Allt om mat, kanske (fast jag har knappt läst den).

• En svensk fotograf/f d fine dining-kock i New York som jag jobbade med en gång – för svenska Gourmet – sa att han verkligen hade ansträngt sig för att hitta någon mat-/foodie-tidning i hela världen som kom i närheten av Gourmets klass på foto och formgivning. Det fanns ingen som ens kom i närheten.
 
If you need to keep up to date with the newest MyBookie promo codes; certain to|make sure 아벤카지노 to|remember to} check our site regularly! Our consultants maintain tabs on every bonus offer, so find a way to|you probably can} consideration to} half in} your favorite on line casino games and betting on sports. With that stated, {be sure to|make sure to|remember to} drop by any of our really helpful on-line playing websites to attain the best on line casino bonuses and gain access to the most well liked|the most popular} on line casino games. Unfortunately, if you’re craving some reside vendor desk action, you’ll need to go elsewhere. The on line casino also has other desk games, similar to Super 21, blackjack, and poker.
 
Skicka en kommentar



<< Home
Mat, vin, foto, klättring och åsikter om det mesta.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Sweden
ARKIV
juni 2006 / juli 2006 / augusti 2006 / september 2006 / oktober 2006 / november 2006 / januari 2007 / februari 2007 / mars 2007 / april 2007 / juni 2007 / augusti 2007 / september 2007 / oktober 2007 / november 2007 / december 2007 / februari 2008 / maj 2008 / december 2008 / februari 2009 / januari 2010 / februari 2010 / juni 2011 / oktober 2011 / december 2011 /


RESPEKT
Matälskaren
Vinlusen
Tre tjejjer i köket
Tjuvlyssnat
Finare & Vinare
Nettare e gioia
Frankofilen
Drucket