Bon Logg
11 juli 2006
Sviarn, Brännåte, Brännmygg
En företeelse här uppe i norr som är praktiskt taget okänd för alla söder om Dalälven är "sviarn". Det kan ni som känner er inkluderade i "alla söder om Dalälven" tacka er lyckliga skapare för. Denna best, vederstyggliga tingest, varelse från Andra Sidan, går också under de kära namnen "Brännåte" och "Brännmygg". Den är ungefär en tredjedel i storlek jämfört med knott (jag skämtar inte), kommer i svärmar om nått hundratal, stoppas av ingen - varken myggnät, djungelolja, beckolja, spray, ädelost eller surströmming kommer i deras väg. Och vägarna är många - gärna in i ögon, näsan, öron, innanför tröjan, byxan, stöveln, ... You get the point. När den bits skär den ett litet (litet!) hål i huden som svider och svullnar upp som ett myggbett. Förr i världen drabbades jägare av blodförgiftning vid slakten till följd av för många samtidiga bett av sviarn.

Åh vad det är kul att fiska i Norrland.

Som vore detta inte nog, var dom 4 öringarna jag fick på kroken ca 15 cm stora och simmar nu gladeligen runt med förhöjt adrenalinpåslag får man förmoda.

Pava #2 var för övrigt lite av en besvikelse. Stoneleigh Pinot Noir blev det till en för vinet lite för kraftig pastarätt. Helt ok Pinot med nästan syltig jordgubb- o vaniljssmak, men knappast prisvärd. Ska ni investera i en Pinot, köp en Beringer Napa Valley istället.
Comments: Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk



<< Home
Mat, vin, foto, klättring och åsikter om det mesta.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Sweden
ARKIV
juni 2006 / juli 2006 / augusti 2006 / september 2006 / oktober 2006 / november 2006 / januari 2007 / februari 2007 / mars 2007 / april 2007 / juni 2007 / augusti 2007 / september 2007 / oktober 2007 / november 2007 / december 2007 / februari 2008 / maj 2008 / december 2008 / februari 2009 / januari 2010 / februari 2010 / juni 2011 / oktober 2011 / december 2011 /


RESPEKT
Matälskaren
Vinlusen
Tre tjejjer i köket
Tjuvlyssnat
Finare & Vinare
Nettare e gioia
Frankofilen
Drucket