Bon Logg
10 juni 2006
Pankosvamp
Lisa skriver lite om hur man bäst hanterar torkad svamp. Härom veckan provade jag att blanda torkad karl-johan i pankopanering med härligt resultat:

Gös med panko- och karljohankappa:
  • Gösrygg
  • ca 2dl Pankoflingor
  • 3-4 Torkade karljohansvampar
  • 10% rimlag (1/2 dl salt, 5 dl vatten, ska smaka som en kallsup i medelhavet)
  • 1 Ägg
  • Mjöl

Rimma gösryggen i rimlagen medan du river karljohansvamp på finaste nötrivjärnet. Blanda karljohanpulver med pankoflingorna, tillsätt lite salt. Torka av firren och dubbelpanera på ena sidan i mjöl, ägg, pankoflingor - det ska bli en kappa. Stek i smör så att kappan blir krispig och gyllene. Sänk värmen, vänd fisken, sätt i din favorittermometer och låt fisken gå till 55 grader.

Servera med t.ex. svamprisotto, schlotten- & salladslöksfräs och en fräsch sallad.

Comments:
Käre Peblin! Jag har förstått att du har ett hum eller två om gäddor. Min man fick en på kroken förra veckan men den slet sig. Han tänker ta revansch och bärga den i helgen. Hur laga?
 
Just gädda är inte direkt mitt expertområde eller någon favorit - men misströsta icke! Jag ger mig omedelbart ut på gäddexpertisjakt och återkommer så snart jag kan med hjälp i frågan.
 
Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk



<< Home
Mat, vin, foto, klättring och åsikter om det mesta.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Sweden
ARKIV
juni 2006 / juli 2006 / augusti 2006 / september 2006 / oktober 2006 / november 2006 / januari 2007 / februari 2007 / mars 2007 / april 2007 / juni 2007 / augusti 2007 / september 2007 / oktober 2007 / november 2007 / december 2007 / februari 2008 / maj 2008 / december 2008 / februari 2009 / januari 2010 / februari 2010 / juni 2011 / oktober 2011 / december 2011 /


RESPEKT
Matälskaren
Vinlusen
Tre tjejjer i köket
Tjuvlyssnat
Finare & Vinare
Nettare e gioia
Frankofilen
Drucket