Bon Logg
18 februari 2009
bon logg 360
Hänger du med?
Jag gör det då inte. Senaste två åren har vinbloggandet formligen exploderat och vinbloggosfären kokar av energi, dofter, smaker, proffs, amatörer, heta diskussioner och svalodlade druvor.

Efter att ha förgäves försökt hänga med och beta av antalet olästa i min RSS-läsare bestämde jag mig för att försöka hitta på nått bättre. Och nu får du, käre läsare, gärna tycka till och se om du också har nytta av det jag byggt ihop.

Så, *drumroll*, I proudly present:
BON LOGG 360!

Bon Logg 360 är ett försök att underlätta för dig som vinnörd/vinpimplare/Parkerwannabee att följa det som skrivs av Sveriges fantastiskt duktiga vinbloggare. För att lyckas med detta finns det två huvudfunktioner:

1. Ge en samlad bild av "allt" som skrivs på svenska vinbloggar. Du behöver inte bry dig om RSS-flöden eller hänga med när nya bloggar ploppar upp likt jästsvampar efter battonage - det gör siten åt dig.
2. Ge en smidig och lättanvänd sökfunktion för att hitta relaterad information om just det du är intresserad av - ett vin, en druva, en provning, cellartrackernoteringar.

Hur funkar det?

Siten följer kontinuerligt en stor lista av svenska vinbloggar. Listan uppdateras efter bästa förmåga och saknar du någon blogg så maila till peblin (snabel-a) bonlogg.se.

För varje blogginlägg plockas rubrik och kategorier/etiketter ut, och görs sökbara. För att söka på rubriken, så klickar du på förstoringsglaset. För att söka på en etikett, klicka bara på etiketten.

Sökningen görs med en skräddarsydd Google-sökmotor. I sökrutan har du möjlighet att välja "facett" på sökningen;

1. Provat - söker i blogginlägg som verkar handla om provningsnotiser
2. Svenska - söker i svenska vinbloggar
3. Engelska - söker i engelska vinbloggar
4. Blog - söker i samtliga bloggar som Google indexerar
5. Web - söker på webben
6. Nyheter - söker i Google News
7. CT&co - söker i CellarTracker

Så ett exempel: Anta att Finare Frankofiler skriver om "2006 Felton Road Block 3". Klickar du på rubriken, kommer du till blogginlägget. Klickar du på förstoringsglaset, görs direkt en sökning i svenska provningsnotiser efter andra som provat samma vin. Klickar du sedan på fliken "CT&co" ser du cellartrackernotiser för samma vin.

Ett annat exempel: Helt plötsligt blir "Brett" en snackis och alla vill prata stallighet, plåstertoner och nokiastövlar. Detta ser du direkt på att ordet "Brett" är stort under "HETT JUST NU". Du klickar på ordet, och direkt får du upp alla svenska vinbloggar som pratar eller har pratat om denna gäckande svamp.

Hoppas siten kan vara till nån hjälp. Tyck gärna till i kommentarerna nedan eller maila mig. Jag ska göra mitt bästa för att ta till vara på alla idéer.

BON LOGG 360
Comments:
Ehhm, jora. Kul med ansträngningar, men jag uppskattar nog mer om du uppdaterar bloggen mer ofta :).
 
Hi,

Are you an ex member of IBB Sweden on Amiga? If yes, please drop a mail to crown (http://amp.dascene.net)

cheers
 
Skicka en kommentar<< Home
Mat, vin, foto, klättring och åsikter om det mesta.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Sweden
ARKIV
juni 2006 / juli 2006 / augusti 2006 / september 2006 / oktober 2006 / november 2006 / januari 2007 / februari 2007 / mars 2007 / april 2007 / juni 2007 / augusti 2007 / september 2007 / oktober 2007 / november 2007 / december 2007 / februari 2008 / maj 2008 / december 2008 / februari 2009 / januari 2010 / februari 2010 / juni 2011 / oktober 2011 / december 2011 /


RESPEKT
Matälskaren
Vinlusen
Tre tjejjer i köket
Tjuvlyssnat
Finare & Vinare
Nettare e gioia
Frankofilen
Drucket