Bon Logg
08 mars 2007
möhippa del II: lubb
Efter tonfisken och rieslingen med sin höga sälta och syra var det dags för något mer örtigt och allmänt matvänligt. Vi bestämde oss för att satsa på en lätt ekad Sauvignon Blanc från Bordeaux, Chateau Coucheroy (Pessac-Léognan) och till denna bjuda på mat med högre grad av gröna smaker från växtriket.

Vi landade till slut på Lättgravad halstrad lubb, grönärtpuré, rostade pistagenötter, buljongkokt gulbeta med ärtskott och rödbetsgroddar.

Receptet i korthet:
  • 600gr lubb
  • Gulbetor
  • Gröna ärtor
  • Citron
  • Fiskbuljong
  • Pistagenötter
  • Ärtskott
  • Rödbetsgroddar
  • Grädde
Bena ur lubben. Skär i portionsbitar, lättgrava genom att salta och sockra (50-50) på båda sidor och låt ligga i minst 20 minuter. Skala gulbetorna och låt koka i fiskbuljong tills de är mjuka men har lite tuggmotstånd kvar. Koka grädde, fiskbuljong och ärtor, smaka av med salt, vitpeppar och citronsaft. Mixa till en slät puré. Rosta pinjenötterna. Skölj ärtskotten och rensa rödbetsgroddarna (de har grusiga små brunsvarta korn som är mycket obehagliga att få mellan tänderna, ta bort dom). Skölj sen groddarna (skölj inte först då får du rödbetsdreadlocks att försöka reda ut).
Lägg upp som på bilden och servera!

Detta är för övrigt mitt första försök med att använda Google Docs för att skriva blogginlägg. Grymt smidigt!
Comments: Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk



<< Home
Mat, vin, foto, klättring och åsikter om det mesta.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Sweden
ARKIV
juni 2006 / juli 2006 / augusti 2006 / september 2006 / oktober 2006 / november 2006 / januari 2007 / februari 2007 / mars 2007 / april 2007 / juni 2007 / augusti 2007 / september 2007 / oktober 2007 / november 2007 / december 2007 / februari 2008 / maj 2008 / december 2008 / februari 2009 / januari 2010 / februari 2010 / juni 2011 / oktober 2011 / december 2011 /


RESPEKT
Matälskaren
Vinlusen
Tre tjejjer i köket
Tjuvlyssnat
Finare & Vinare
Nettare e gioia
Frankofilen
Drucket