Dagens tips till alla hickoryfrälsta: Sweet Baby Rays Hickory & Brown Sugar Barbecue Sauce!
Såsen är godisgod och man kan nästan stoppa i sig hur mycket som helst av den. Ganska mycket tomat, och sådär lagom mycket hickorysmak så att det inte tar över på samma sätt som många andra hickory och rökprodukter gör. Använd direkt som sås eller blanda i rikliga mängder i marinad*.
Eftersom jag köpte den till seglingen kommer här ett mattips på en
mycket snabblagad lunch på sjön som helst avnjuts under hård kryss:
Bullens Rökiga Seglarpilsnerkorv
- En burk Bullens Pilsnerkorv
- En termos med kokhett vatten (förbered under frukosten)
- Sweet Baby Rays Hickory & Brown Sugar
- French's Classic Yellow Mustard
- Korvbröd alternativt små tortillabröd (soft taco eller vad dom nu heter)
Öppna burken. Häll av vätskan och skicka ner alla korvarna i termosen - glöm inte att en full termos rinner över när man stoppar i 400 gram korv, så bränn inte fingrarna. Gör klar för slag och slå, om det behövs. Vänta en liten stund till. Ta upp och ät korven med en tjock härlig sträng av Sweet Baby Ray och en tunnare sträng av French's (underbar syra i den senapen!). Använd korvbröd om det är tidigt i seglatsen, annars är små tortillabröd misstänksamt hållbara och funkar ända till sista dan.*Om du marinerar med såsen, tänk på att torka av marinaden från köttbiten innan grillning/stekning annars händer det ganska lätt att sockret i såsen bränns vid och smakar illa.