En av mina absoluta favoritböcker när det gäller matlagning är boken Bon Lloc. Den är kanske den perfekta kokboken, full av inspirerande byggstenar till recept - från basrecept till ordentligt omständliga påhitt som kanske inte låter sig göras i hemmaköket. Det genomgående temat i boken är kreativitet, påhittighet och en ordentlig portion feelgoodfaktor.
Kronärtskockssoppan:
Fräs sparrisknopparna i smör, lägg upp allt och njut!
Tillbringade helgen i Paris hos en kompis som jobbar där. Listan på ställen vi ville äta på var lång och gedigen men varken tid, mage eller plånbok räckte till för att täcka allt.
På Rue de Rennes hittade jag ett RIKTIGT guldkorn. La Vaissellerie säljer otroligt schysst vitt porslin för matnördar med faiblesse för skoj uppläggningar. 50-talet olika småskålar och fat för mellan 1-5 euro styck. Lite i-landsproblem att inte kunna handla så mycket man vill...Rimma gösryggen i rimlagen medan du river karljohansvamp på finaste nötrivjärnet. Blanda karljohanpulver med pankoflingorna, tillsätt lite salt. Torka av firren och dubbelpanera på ena sidan i mjöl, ägg, pankoflingor - det ska bli en kappa. Stek i smör så att kappan blir krispig och gyllene. Sänk värmen, vänd fisken, sätt i din favorittermometer och låt fisken gå till 55 grader.
Servera med t.ex. svamprisotto, schlotten- & salladslöksfräs och en fräsch sallad.